У Маріуполі росіяни ґвалтували жінку на очах у 6-річного сина, він посивів – омбудсман

У Маріуполі росіяни ґвалтували жінку на очах у 6-річного сина, він посивів – омбудсман

Укрінформ
З'являється дедалі більше повідомлень про звірства російських загарбників щодо українських жінок, і часто свідками цих злочинів стають діти.

Про це заявила у Фейсбуці уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«У Маріуполі російські окупанти кілька днів по черзі ґвалтували жінку на очах у її 6-річного сина. Жінка померла від ран. Її маленький син – посивів», - зазначила омбудсмен.

При цьому, за її словами, на тимчасово захоплених територіях жінки не мають можливості повідомити про скоєні щодо них злочини, адже загарбники не дають повноцінно працювати правоохоронцям, рятувальникам і лікарям.

Денісова наголосила, що порушення прав жінок в умовах збройного конфлікту є порушенням основоположних принципів міжнародного гуманітарного права та міжнародного права захисту прав людини. Женевські конвенції 1949 року, Додаткові протоколи до них та звичаєві норми забороняють зґвалтування, катування, жорстоке або нелюдське поводження і покарання, посягання на людську гідність та вимагають дотримання поваги до особи і її честі.

«Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушення РФ прав людини в Україні», - заявила омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили військовослужбовця рф, який у Київській області вбив беззбройного чоловіка і неодноразово ґвалтував його дружину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-