На Закарпатті не мобілізуватимуть айтішників до лав ЗСУ

На Закарпатті не мобілізуватимуть айтішників до лав ЗСУ

Укрінформ
На Закарпатті не мобілізуватимуть ІТ-спеціалістів до лав Збройних сил України.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

"Ми створюємо на Закарпатті національний ІТ-кластер: звільняємо від військової служби усіх айтішників для захисту економіки України. Закарпаття стає національним хабом для усього українського бізнесу, який розвиває українську економіку. Бізнес, який переміститься та працюватиме у Закарпатті, буде захищений", - сказав він.

Микита зазначив, що усі ІТ-спеціалісти, які переїдуть працювати на Закарпаття, матимуть преференції.

"Ми бронюємо ІТ-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан, надаємо локації для роботи, перероблені офісні площі та коворкінги, забезпечуємо їх охорону; надаємо якісний сучасний Інтернет (волокно, супутник); допомагаємо у супроводі економічної, податкової та господарської діяльності", - зазначив Мкиита.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Він зазначив, що для роботи за такими умовами ІТ-бізнес має реєструватися в Мінекономіки як підприємство, що має намір перемістити свою діяльність та потужності в Закарпатську область.

"Обов’язкова реєстрація як суб’єкта господарської діяльності на території області як реінтегроване підприємство з іншого регіону. Після цього ОВА спільно з Мінекономіки забезпечує формування пропозицій щодо бронювання ІТ-фахівців від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний стан", - зазначив він.

Як повідомляється, із початку війни близько 35 тисяч фахівців ІТ-сфери вже переїхали до Закарпаття та ведуть свою діяльність у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-