Війська рф розстріляли колону волонтерів під Черніговом

Війська рф розстріляли колону волонтерів під Черніговом

Укрінформ
Російські війська розстріляли колону волонтерів, які намагалися проїхати в Чернігів, щоб евакуювати звідти людей.

Про це повідомила у Телеграмі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«П'ять автобусів потрапили під прицільний вогонь ворога, коли намагалися проїхати в оточене місто, щоб евакуювати людей. У автобусі перебували лише цивільні волонтери. Унаслідок обстрілу одна людина загинула, чотирьох важко поранено», - уточнила вона.

За інформацією Денісової, одному з бусів вдалося вирватись на пробитих шинах. Водія було поранено, його доправили до лікарні.

Уповноважена ВР з прав людини зазначила, що загарбники не дають щонайменшої можливості вивезти мирне населення із заблокованого Чернігова, фактично тримаючи десятки тисяч людей як заручників без їжі, води, тепла і водночас щодня прицільно піддаючи обстрілам житлові квартали з важкої артилерії.

«Такі дії є черговим військовим злочином та злочином проти людяності рашистських військ, згідно зі статтями 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду», - наголосила Денісова.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, врахувати ці факти вчинення рф військових злочинів і злочинів проти людяності та порушень прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня у "Чернігівобленерго" поінформували, що після російських обстрілів у Чернігові загинули троє електриків, ще троє отримали поранення. Наразі місто залишається без тепла, води, електрики й газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-