У Львові попрощалися з оператором 24 каналу Юрієм Олійником

У Львові попрощалися з оператором 24 каналу Юрієм Олійником

Фото
Укрінформ
У Львові в Гарнізонному храмі Петра і Павла провели в останню путь оператора 24 каналу Юрія Олійника, який героїчно загинув у бою на Луганщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

31 березня у львівському храмі святих апостолів Петра і Павла попрощалися з оператором 24 каналу Юрієм Олійником, який загинув 23 березня від рук окупантів на Луганщині. Йому було 39 років. Про смерть Героя стало відомо лише 26 березня.

Провести в останню путь і висловити шану та співчуття родині прийшли друзі, влада, містяни та колеги.

У Львові попрощалися з оператором 24 каналу Юрієм Олійником / Фото: Людмила Гринюк

Журналісти, які працювали з Олійником, розповідають, що він не міг спокійно бути у Львові, коли росія атакувала рідну країну. На війну він пішов удруге. Вперше воював у 2014 році на Донбасі. І 24 лютого ц.р.,після повномасштабного вторгнення рф, не вагаючись, пішов у військкомат.

«Юрко – це світлий мужик. Про нього варто говорити лише добре і хороше. Це той колега, який завжди був позитивний. Навіть коли щось не вдавалося, він не здавався. Завжди казав: давай спробуємо ще раз відзняти, зробити, переправити… Нам дуже його бракуватиме. Коли дізналися – це був шок, і дуже довго не могли повірити. Хоча Юрко був першим , хто залишив штатив і, коли почалася війна, взявся за зброю і став на захист країни, бо відчував, що мусить бути там!», - поділився спогадами журналіст Андрій Ферцак.

Юрій працював над проєктами "Ми", "Ми 2.0", "Трансплантація", "Зберегти життя", а також над створенням проєкту "Інтерв‘ю24". Колеги наголошують, що він мав неабиякий талант.

Разом з Юрієм Олійником 31 березня у Гарнізонному храмі громада Львова попрощалася ще з двома захисниками, які загинули під час бойових дій.

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-