У Львові лікують жінку, яка дивом вижила під час евакуації з Київщини

У Львові лікують жінку, яка дивом вижила під час евакуації з Київщини

Укрінформ
У Львові лікарі намагаються врятувати руку жінці з Демидова Київської області, яка дивом вижила з двома дітьми, коли під Гостомелем їхню автівку розстріляли росіяни.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Першого територіального медичного об'єднання міста Львова, передає Укрінформ.

"Їхню автівку обстріляли під Гостомелем. З шести пасажирів вдалося вижити лише трьом: Лесі та двом діткам. У неї – вогнепальне поранення кисті руки, у 10-місячної Кіри - три осколки у ніжці", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ТМО, із Демидова на Київщині Лесю з маленькою донечкою її чоловік Артем відправив автомобілем з друзями. Сам залишився допомагати з евакуацією місцевих.

В обстріляному росіянами автомобілі троє дорослих загинули на місці. Леся ледь встигла вибратися з палаючої автівки і дістати звідти свою доньку та 3-річного сина подруги. У Кіри було три металеві уламки у стопі, у самої Лесі - розтрощена кисть руки. Хлопчик не постраждав.

Жінку з дітьми прихистила сім’я із сусідньої Гаврилівки. Під звуки сирен вони просиділи всю ніч у підвалі, а зранку рятувальники забрали їх у Бородянку, де жінці та дівчинці надали першу медичну допомогу.

Через 10 днів після обстрілу жінка з дітьми приїхала до Львова і звернулася по допомогу у Перше міське медоб’єднання. У дитячій лікарні маленькій Кірі провели інтенсивне антибактеріальне лікування, протизапальну терапію, обробили рани. Медики з радістю констатують: уламки не загрожують життю дитини і не завдадуть шкоди руху стопи і росту дитини у майбутньому.

А у 8-лікарні медоб’єднання лікарі роблять усе можливе, аби зберегти функцію руки Лесі. Усі кістки кисті в жінки розтрощені. Одного пальця немає. Спеціалісти мікрохірургії кисті фактично складають заново пальці матері. Попереду - ще низка оперативних втручань для відновлення функцій руки.

А ще у Львові Леся з донечкою нарешті зустрілася зі своїм чоловіком Артемом.

З 24 лютого триває війна проти російських загарбників. Вороги, не в змозі протистояти Збройним силам України, бійцям Тероборони, українських силових структур, добробатів, натомість тероризують мирне населення. Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських загарбників на території України. В ООН створили комісію для розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

Фото: Фейсбук Першого територіального медичного об'єднання міста Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-