На Львівщині перебуває близько пів мільйона вимушених переселенців

На Львівщині перебуває близько пів мільйона вимушених переселенців

Укрінформ
На Львівщині знайшли прихисток близько пів мільйона вимушених переселенців з регіонів України, де ведуться бойові дії проти російського агресора.

Про це повідомляє у Фейсбуці голова Львівської обласної військовой адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Від початку повномасштабного вторгнення, за офіційними даними, ми розселили 266 тисяч осіб. Враховуючи людей, які поселились самостійно, на Львівщині зараз перебуває 500 тисяч вимушених переселенців", - йдеться у повідомленні.

Козицький поінформував, що за добу 30 березня прихисток в області надано ще понад 5 тис. людей. У наявності є ще близько 20 тис. облаштованих місць, де готові поселити людей з регіонів, де тривають бойові дії.

Пункти пропуску на виїзд у Львівській області за добу перетнули 18,5 тис. українців. Від 24 лютого виїхали за кордон з території Львівської області 1 млн 343 людини.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, за місяць війни росії проти України понад 3,7 млн людей залишили країну, шукаючи прихистку. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями. При цьому 13 мільйонів громадян не можуть виїхати із зони бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-