росія бреше, що не «обкладає» Чорнобиль боєприпасами

росія бреше, що не «обкладає» Чорнобиль боєприпасами

Укрінформ
Російська федерація та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечує факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів в безпосередній близькості до об’єкта “Укриття” Чорнобильської АЕС.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

«Наголошуємо, що, як і в більшості інших випадків, російська федерація та її агенти впливу поширюють дезінформацію. Використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ здійснюється свідомо, оскільки Збройні сили України не можуть вести на території зони відчуження бойові дії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій, через нехтування окупантами заходами безпеки, а також масове використанням старих та некондиційних боєприпасів. Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, і це загальновідомо.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ могли отримати опромінення радіацією внаслідок просування через "Рудий ліс" у зоні Чорнобильської АЕС.

Російські загарбники захопили Чорнобильську АЕС 24 лютого та не дозволяли провести перезмінку персоналу станції. Часткову ротацію персоналу ЧАЕС провели лише 20 березня. Також через дії росіян станцію чотири дні поспіль було повністю знеструмлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-