Загарбники насильно вивезли з Маріуполя персонал і пацієнтів пологового будинку №2

Загарбники насильно вивезли з Маріуполя персонал і пацієнтів пологового будинку №2

Укрінформ
Російські загарбники насильно вивезли з Маріуполя на територію країни-агресора персонал і пацієнтів міського пологового будинку №2.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Ще один випадок насильницького вивезення маріупольців на територію країни-агресора… Понад 70 людей насильно вивезли з пологового будинку №2 у Лівобережному районі – це медичний персонал та пацієнти», - йдеться у повідомленні.

У міськраді підкреслили, що війська росії продовжують цинічно депортувати людей на свою територію, і вже відомо про понад 20 тис. маріупольців, яких проти їхньої волі вивезли на територію рф. У громадян України відбирають документи, що засвідчують особу та відправляють у так звані фільтраційні табори. Після чого перенаправляють у віддалені міста росії.

Принцип розподілу та причини вивезення людей залишаються до кінця не відомими.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, те, що сьогодні робить росія – це порушення всіх можливих міжнародних прав людини.

«Це можна порівняти з діями фашистських військ за часів Другої світової війни. Але ми не залишимо жодного маріупольця, якого проти сили вивезли на територію росії. Ми створюємо базу депортованих жителів міста та розробляємо дієвий механізм повернення земляків. Це велика робота, яку ми реалізуємо під керівництвом голови Донецької військової адміністрації Павла Кириленка», - наголосив мер.

Як повідомлялося, було відомо про депортацію персоналу та пацієнтів міської лікарні №1, де перебували приблизно 600 маріупольців.

Російська агресія спричинила в Маріуполі найбільшу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить майже 5 тис. людей, з них приблизно 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис. мирних людей, вони благають про порятунок.

Місто Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі від голоду втрачають свідомість на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-