Обстріл Миколаївської ОДА: кількість загиблих зросла до дев’яти

Обстріл Миколаївської ОДА: кількість загиблих зросла до дев’яти

Відео
Укрінформ
Внаслідок ракетного удару по будівлі Миколаївської облдержадміністрації загинули 9 осіб, правоохоронці розпочали розслідування у кримінальному провадженні.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура на Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Зазначається, що за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 29 березня збройні сили рф завдали ракетного удару по адмінбудівлі Миколаївської ОДА. На цей час відомо про 9 загиблих та 28 поранених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Миколаївській області.

Згодом стало відомо, що з-під завалів приміщення ОДА, куди влучила російська ракета, деблокували дев'ятьох загиблих.

Про це у прямому ефірі, розміщеному у Фейсбуці, повідомив начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко.

«Станом на 13:30 на місці руйнування деблоковано тіла 9 загиблих осіб, 22 особи постраждали. Підрозділами ДСНС врятовано та вивільнено з-під завалів 18 осіб, яких передано бригадам швидкої медичної допомоги», - повідомив Панасенко.

За його словами, стан поранених різний, серед них є чимало дуже важких.

Як повідомлялося, 29 березня близько 08:45 у Миколаєві внаслідок влучення російської ракети в дев’ятиповерхову адміністративну будівлю, де розташовані облдержадміністрація та обласна рада, сталося руйнування центральної секції будівлі з 9 по 1 поверхи.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-