«Сравнять с землей»: перехопили розмову росіян про знищення сіл на Сумщині

«Сравнять с землей»: перехопили розмову росіян про знищення сіл на Сумщині

Аудіо
Укрінформ
Рашистські командири віддають прямі накази знищувати українські населені пункти.

Про це свідчать розмови між двома офіцерами 4-тої танкової дивізії, яку перехопила Служба безпеки України, передає Укрінформ.

"Росія масово порушує закони та звичаї війни в Україні. СБУ фіксує так багато подібних випадків, що воєнне вторгнення РФ можна характеризувати як каральну операцію зі знищення мирного українського населення", - повідомили в СБУ.

Для прикладу в СБУ оприлюднили розмову між двома офіцерами російської армії 4-тої танкової дивізії, яку було перехоплено у Тростянці (Сумська область).

За оперативною інформацією СБУ, це – командир 4-тої танкової дивізії полковник Журавльов Євген Миколайович з позивним "Венец" та його підлеглий – командир одного з підрозділів з позивним "Ратник".

"Ось як просто рашистський м’ясник віддає наказ, щоб знищити українське село: «Отработать надо по Скряговке, сравнять с землей от восточной до западной стороны». А от «Ратник», скаржачись на те, що воїни ЗСУ поливали їх вогнем, повідомляє: «…сейчас лупанул туда, откуда бить могут. Там жилые кварталы. Они сейчас опять обидятся и будут работать». На що командир відповідає: «Давай лупи, лупи везде бл*дь. По западу, нах*й, по населенным пунктам, ху*рь, бл*дь»", - навели в СБУ розмову двох "асвабадітєлєй".

А далі йде пряма вказівка про знищення ще двох українських сіл: «…вот эти все ближайшие от меня: Калиновка, Рябушки… вот эти два населенных пункта еб*ни туда, нах*й, побольше, сравняй эти два села».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок масштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Пресслужба операції Об’єднаних сил поінформувала, що російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-