На Київщині ЗСУ проводять успішні контратаки на окремих напрямках

На Київщині ЗСУ проводять успішні контратаки на окремих напрямках

Укрінформ
У Київській області підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії та здійснювати успішні контратаки на окремих напрямках.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Російський ворог зосереджується на утриманні окупованих територій та підготовці до відновлення наступальних операцій. Загарбник проводить перегрупування, концентрує техніку в населених пунктах та лісах, щоб запобігти її пошкодженню вогнем. Російське військове керівництво намагається накопичити резерви та відновити боєздатність підрозділів, що зазнали втрат протягом першого місяця війни», - зазначив Павлюк.

Водночас підрозділи ЗСУ, за його словами, продовжують вести оборонні дії та здійснювати успішні контратаки на окремих напрямках.

Павлюк назвав найнебезпечніші напрямки: Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської громад.

У Білоцерківському, Бориспільському, Фастівському та Обухівському районах ситуація контрольована, без обстрілів.

У Бучанському районі тривали бої у Гостомелі та Ірпені, у Макарівській громаді – обстріли. Борщагівська та Вишнівська громади зазнали ракетних ударів. У Бородянській, Гостомельській, Дмитрівській громадах зафіксовано переміщення ворога; у Бучанській та Немішаївській громадах ворог окопався. У селі Святопетрівському внаслідок обстрілів є поранені серед цивільного населення. Майже в усіх громадах району зруйнована інфраструктура.

У Броварському районі протягом дня ворог обстрілював з артилерійських систем населені пункти. У Баришівській, Калитянській та Великодимерській громадах присутня ворожа техніка. Багато зруйнованої інфраструктури та пошкоджених будинків. У селі Мокрець ворог намагається закріпитися.

Щодо Вишгородського району, Павлюк поінформував, що в Іванківській, Димерській та Поліській громадах - гуманітарна катастрофа. Славутич повністю ізольований.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну.

Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-