Із Харкова виїхала третина жителів - мер

Із Харкова виїхала третина жителів - мер

Укрінформ
Із Харкова виїхала приблизно третина мешканців, при чому чоловіки і цілі родини починають повертатися, незважаючи на постійні обстріли з боку російських військ.

Про це в ефірі марафону новин провідних телеканалів повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«За нашими підрахунками, приблизно 30% населення залишило місто Харків. Але хочу сказати, що останнім часом спостерігаємо, що повертаються і чоловіки, котрі відвезли свої сім’ї, та вступають у лави територіальної оборони, і повертаються навіть цілі сім’ї, тому що не хочуть жити в іншому місці. Пожили, більш-менш подивилися і повертаються. Це справжні патріоти свого міста і патріоти України», - сказав Терехов.

Він поінформував, що комунальні підприємства продовжують надавати послуги містянам – подається вода, опалення, у частині будинків є навіть гаряче водопостачання.

«Ситуація, звичайно, у місті напружена. Але комунальні служби працюють, сміття вивозимо. Місто живе тим життям, яке сьогодні можливе в цих умовах, в умовах обстрілів, які не припиняються, в умовах війни», - сказав міський голова.

Він підтвердив, що постійно виникають проблеми з електрикою, оскільки «російська армія цілеспрямовано бомбить наші трансформаторні підстанції», тому обленерго змушене робити переключення з однієї підстанції на іншу та проводити під ворожим вогнем ремонти.

Терехов зазначив, що місто потребує та отримує генератори для різних закладів по лінії Офісу Президента, Кабміну від інших міст.

Як повідомляв Укрінформ, за даними обласної військової адміністрації, за минулу добу російські війська завдали близько 59 артилерійських та мінометних обстрілів по харківських районах Салтівка, Олексіївка, П’ятихатки, в області – по Чугуєву та Дергачам. Також у регіоні зафіксовано близько 180 обстрілів противником із РСЗВ, у тому числі з типу «Смерч», які заборонені міжнародними договорами. Запеклі бої із загарбниками наразі продовжуються в Ізюмі.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-