Масштабних лісових пожеж у Чорнобильській зоні немає - у МВС кажуть, що вогонь загасили

Масштабних лісових пожеж у Чорнобильській зоні немає - у МВС кажуть, що вогонь загасили

Укрінформ
Наразі ситуація щодо пожеж у Чорнобильській зоні більш-менш стабільна, і говорити про те, що там є великі загоряння, не можна.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Він уточнив, що достатньо багато розганяється інформації про великі пожежі у Чорнобильській зоні, і зазначив, що ця інформація - трохи застаріла.

«Кілька днів тому справді були на великих територіях, до 8 тис. га, пожежі, і росіяни справді не пускали наших пожежних туди для того, щоб погасити їх. На щастя, нам вдалося погасити ці пожежі, і, на щастя, говорити про те, що там є великі якісь загорання, - наразі ми не можемо, наразі щодо цього більш-менш стабільна ситуація», - заявив він.

Щодо радіаційного фону радник глави МВС зазначив, що "хотів би заспокоїти всіх, що наразі у Києві і Київській області радіаційний фон – у межах норми».

Як повідомлялося, ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день повномасштабної агресії рф – 24 лютого. Станом на 27 березня, в зоні відчуження в районі Чорнобильської АЕС через бойові дії горять понад 10 тисяч гектарів лісів, зафіксовано 31 пожежу, що спричиняє підвищений рівень радіоактивного забруднення повітря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-