Одеса ініціює антивоєнний міжнародний конкурс художників-карикатуристів

Одеса ініціює антивоєнний міжнародний конкурс художників-карикатуристів

Укрінформ
Одеса ініціює антивоєнний міжнародний конкурс художників на тему десантного корабля, напрямок якого було задано прикордонниками острова Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці секретар асоціації судновласників України та автор проекту Олександр Федоров.

Він зазначив, що війна трагічна за своєю суттю, але навіть у ці дні найтяжчих випробувань Одеса знаходить у собі традиційне почуття гумору, щоб поставити у місті бігборди з карикатурами на путіна та його оркове воїнство.

«Варто наголосити: той напрямок, куди було відправлено десантний корабель, вперше було намічено одеськими прикордонниками на острові Зміїний. Це була остаточна і безповоротна відповідь - "російський військовий корабель, йди на...й". Ця крилата фраза, підхоплена всім українським народом, і стала темою міжнародного конкурсу художників, який ініціювали та організовують ротарі-клуб "Одеса-Рішельє" спільно з Клубом одеських карикатуристів та Всесвітнім клубом одеситів», - наголосив Федоров.

Він уточнив, що на конкурс приймаються не лише антивоєнні картини, які славлять боротьбу українського народу за свою свободу та його героїчних воїнів.

«Ми з усмішкою подивимося на росіян, які б'ються за цукор у величезних чергах… Варто замислитись і над тим, як росіяни дійшли того, що понад 70 відсотків підтримують путіна у його війні проти незалежної України. Пам'ятаємо слова маршала Жукова: "Російські баби нових народжують..." Роки минають, а росіяни, як доводить і ця війна, дозволяють так із собою поводитися і сьогодні, як зі стадом зомбованих рабів», - пише Федоров.

Засновники конкурсу чекають на карикатури від художників-професіоналів та аматорів, а ідеї - від усіх жителів Землі, кому дорога свобода та демократія, і хто виступає за перемогу України над рашистською росією.

Усі карикатури поширюватимуться в соціальних мережах, а ті роботи, які отримають найвище схвалення у глядачів, увійдуть до альбому ілюстрацій, який буде виданий після закінчення війни.

«Ми сподіваємося, що у період війни всі карикатури будуть виконані художниками на волонтерських засадах. Хоча, з іншого боку, хотіли б і гідно подякувати карикатуристам за їхню творчу роботу. З керівниками деяких одеських підприємств та організацій ми вже поговорили на цю тему та зустріли доброзичливий відгук», - йдеться у повідомленні.

Одеський клуб карикатуристів поширить серед художників багатьох країн світу офіційні умови конкурсу.

З 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом та дає йому гідну відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-