Вбивали на вулицях, бо так хотілось: свідок розповіла про жорстокість росіян під Києвом

Вбивали на вулицях, бо так хотілось: свідок розповіла про жорстокість росіян під Києвом

Укрінформ
Росіяни вбивали селян та, прикриваючись українцями, обстрілювали Бучу та Ірпінь на Київщині.

Про це розповіла українська акторка Анастасія Пустовіт, яка два тижні провела в окупації росіян у селищі Немішаєве під Києвом, повідомляє Укрінформ із посиланням на Медіа Центр Україна у Львові.

«Перша колона російської техніки, яка зайшла в Немішаєве, налічувала 40 одиниць. Ми не могли покинути штаб, і тому три доби семеро людей лишались у штабі і просто чекали, коли нас усіх вб’ють. Під'їхав танк під двері будинку культури, де був штаб, і розстріляв вулицю, і будинки, які були поряд, щоби люди не чинили спротиву і не виходили. Людей на вулицях вбивали, бо їм (росіянам – ред.) так хотілось. Люди, які надходили до нас пораненими, – всі звичайні селяни. Росіяни поставили поруч техніку і, прикриваючись нами, обстрілювали Бучу та Ірпінь», - сказала Пустовіт.

Вона уточнила, що 24 лютого, коли почалася війна вирішила переїхати в Немішаєве до батьків. Селище розташоване приблизно за 10 км від Бучі та за 13 км від Бородянки з іншого боку.

26 лютого у місцевому будинку культури організували власний волонтерський штаб, в якому допомагали і забезпечували громаду речами першої необхідності. З

За словами Пустовіт, уже 3 березня в штабі почали з’являтися перші поранені, рани зашивали лікар-анестезіолог і ветеринар, які теж перебували в штабі. А робили шви звичайною рибальською волосінню, яку напередодні замочили в спирті.

Коли почалися перші перемовини про «зелені коридори», акторка з родиною вирішила тікати з окупації. Під обстрілами їм вдалося вирватися з Київщини.

«Ми почали виїжджати на свій страх і ризик. Було повідомлення, що відкриваються "зелені коридори" і буде режим тиші. Але, поки ми їхали, не було жодного режиму тиші. Десь стріляли, ми бачили в кюветах розстріляні автівки з написами «Діти». Ми знали, що перед нами колону розстріляли, і, коли приїхали, дізнались, що після нас теж колону розстріляли», - додала Пустовіт.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-