В РНБО підтвердили інформацію про плани «л/днр» активно використовувати гривню

В РНБО підтвердили інформацію про плани «л/днр» активно використовувати гривню

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України підтверджує інформацію про плани незаконних утворень на територіях Донецької і Луганської областей активно використовувати гривню.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

У Центрі відзначають, що плани повернутися до гривні є не черговою маніпуляцією від російської федерації і так званої "днр", а виявленням їх економічної катастофи через санкції.

Так, відповідно до загарбницького плану, за 7-10 днів "влада" ОРДО планувала завезти рубль і здійснити обмін, але для такої операції потрібно як мінімум 1,5 млрд рублів, а грошей росія не має навіть на виплату зарплати своїм солдатам.

Після консультації з російським мінфіном було вирішено використовувати гривні на всій території ОРДЛО. Крім цього, інша мета - поступове вилучення в населення гривневої маси.

За даними ЦПД, населення тимчасово захоплених населених пунктів категорично відмовляється від рублів і проявляє максимальний супротив ворогам.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортних обмежень. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-