На сьогодні погоджені два гуманітарних коридори

На сьогодні погоджені два гуманітарних коридори

Укрінформ
На сьогодні погоджено два гуманітарних коридори для Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила у відеозверненні віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Донецька область: з міста Маріуполь до міста Запоріжжя на власному автотранспорті. Погоджено централізовану евакуацію на автобусах з міста Бердянськ до міста Запоріжжя. Місце зборів без змін – Мелітопольське шосе, 27 – біля міського спорткомплексу. 15 автобусів зараз відправляється з міста Запоріжжя за вказаним маршрутом. Час їх прибуття до місця зборів залежатиме від швидкості проходження блокпостів окупантів", - повідомила Верещук.

Вона нагадала, що за адресою вулиця Мелітопольське шосе, 87б у місті Бердянськ для маріупольців працює безкоштовна дозаправка. Також у місті Бердянськ працюють гуманітарні штаби для допомоги маріупольцям. Контакти гуманітарних штабів: 3-62-76, 3-52-52, 0975515917, 0504397529.

Також для отримання необхідної допомоги маріупольці можуть звертатися за телефонами кол-центру в місті Запорожжя: (095)220-41-11, 0800-503-508 .

Щодо Луганської області, за словами Верещук, то гуманітарний коридор буде з міста Рубіжне до міста Бахмут. Евакуація проходитиме по вулицях Київська, Шкільна, Харківська, Сонячна, Слов'янська, Хлібозаводська, Шевченка, Сосюри та район залізничного вокзалу міста Рубіжне.

"Також будемо намагатися дістати наших людей зі сховища під руїнами хлібзаводу і зі сховища школи №5. Ми продовжуємо працювати над іншими маршрутами. Чуємо всі ваші звернення. Робимо все можливе, щоб окупанти припинили стріляти і пропустили гуманітарний конвой", - сказала міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 26 березня, із 10 погоджених гуманітарних коридорів спрацювали всі 10. Усього у безпечні місця евакуйовано 5208 людей, із яких понад 4 тисячі маріупольців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-