У суботу гуманітарними коридорами евакуювали 5,2 тисячі людей – Верещук

У суботу гуманітарними коридорами евакуювали 5,2 тисячі людей – Верещук

Відео
Укрінформ
Усі заплановані на суботу гуманітарні коридори спрацювали, вдалося евакуювати 5 208 людей, із яких понад 4 тисячі маріупольців.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із 10 погоджених гуманітарних коридорів сьогодні спрацювали всі 10. Усього евакуйовано 5208 людей», - зазначила Верещук.

Вона поінформувала, що з Маріуполя до Запоріжжя на власному автотранспорті дісталася 331 людина.

Крім того, вона наголосила, що сьогодні нарешті вдалося довезти до міста Запоріжжя маріупольців, яких учора евакуювали з Бердянська, й усі 4 тисячі людей зараз у безпеці.

«Усього в колоні з Бердянська було 48 автобусів, які надали міста Запоріжжя, Дніпро, Кропивницький, до колони по маршруту доєдналися 5 автобусів з мешканцями населених пунктів Бердянського району Запорізької області. Хочу подякувати усім, хто зараз гуртується, щоб допомогти витягти змучених людей з Маріуполя», - сказала віцепрем’єр-міністр.

Верещук відзначила, що машинами «швидкої» доправили до лікарні у Запоріжжі 2 тяжко поранені дитини і немовля з пневмонією.

«Через блокування автобусів на блокпості у Василівці не могли проїхати маріупольці і на приватному транспорті. Щиро сподіваюся, що завтра вранці вони зможуть дістатися Запоріжжя», - додала вона.

Урядовець також нагадала, що безоплатно дозаправити автомобілі маріупольці можуть у Бердянську за адресою: вулиці Мелітопольське шосе, 87б, а для отримання необхідної допомоги та прихистку у місті Бердянськ маріупольцям необхідно звертатися до гуманітарних штабів.

Вона зауважила, що на неділю будуть домовлятися про відкриття гуманітарного коридору на маршруті Запоріжжя-Маріуполь.

Крім того, за її даними, на Київщині з села Плесецьке до міста Фастів, а також із сіл Северинівка, Червона Слобода, Рожів та Ситняки, Бородянки до Білої Церкви евакуйовано 351 людину.

Верещук зауважила, що на Луганщині з міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Попасна, Гірське та селища Нижнє евакуювали 526 людей.

Вона додала, що під час евакуації в зазначені міста було передано 80 тонн гуманітарної допомоги (консерви, крупи, борошно, м’ясо).

Як повідомлялося, в Україні на 26 березня було погоджено десять гуманітарних коридорів для евакуації людей із населених пунктів, постраждалих унаслідок російського вторгнення.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-