Командир полку «Азов»: У Маріуполі ми завдаємо величезних втрат агресору

Командир полку «Азов»: У Маріуполі ми завдаємо величезних втрат агресору

Укрінформ
У Маріуполі бійці полку «Азов» з кожним днем ​​завдають величезних втрат російському агресору. Настане час - полк піде в контратаку та знищить ворога.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Дмитру Гордону повідомив Герой України командир полку «Азов» Денис Прокопенко. Полк зараз тримає оборону Маріуполя.

«Ми настільки мотивовані, ми знаємо, що ми на своїй землі, ми знаємо, що переможемо і битимемося до останньої краплі крові. Ворог абсолютно не страшний. Ми з кожним днем ​​завдаємо величезних втрат противнику», - заявив командир.

За його словами, з підтверджених даних, бійцями полку знищені 32 танки загарбників, і це не рахуючи старої радянської техніки, яка по дорозі десь глухне, залишається, застряє та грузне в землі. По БТР, БМП та іншій бронетехніці щонайменше 60 одиниць були знищені.

«Десь після 15 березня ми перестали рахувати ворожу піхоту. На добу йдуть на той світ мінімум по 50 осіб, якщо брати по всьому Маріуполю, і втрат противник зазнає колосальних. Збиваємо літаки, гелікоптери. Вчора у Бердянську було потоплено великий десантний корабель «Саратов», ще деякі були підбиті. Противник втратив артерію постачання, через яку постачав угруповання на південному напрямку із Криму та Єйська. Тому зараз стало трохи простіше», – пояснив Прокопенко.

Він зазначив, що, на жаль, кількість авіаударів, які противник завдає Маріуполю, досягає до 100 за добу. Противник просто застосовує тактику випаленої землі, щоб проходити вперед руїнами.

«Але наші бійці не здригнуться і далі триматимуть рубежі... Я зі своїм особовим складом ніколи не сумую, і я ніколи не сумнівався у своїх хлопцях. Але той героїзм, який демонструють тут, складно описати словами. Це коли бійці дістають третє, четверте поранення – у кого ампутація пальців, у кого тяжке осколкове поранення і вони кажуть: «Командир, я готовий іти в бій за кілька днів, коли я стану на ноги». Люди виявляють такий героїзм, таку завзяття, у них настільки сильна мотивація та сила духу, щоб боротися і воювати далі, це не передати», - наголосив командир «Азова».

На питання, чим може Україна сьогодні допомогти полку «Азов» та Маріуполю, Прокопенко відповів, що, навпаки, це його бійці сьогодні можуть своєю боротьбою допомогти Україні.

«Це полк «Азов» та Маріуполь може допомогти Україні, бо колосальні сили противник скинув сюди, стягнув на цей напрямок. І чим довше ми тут триматимемося, чим більше ми тут стоятимемо, тим простіше дихатиме і наша столиця, і вся Україна в цілому. А потім, коли настане час, ми підемо в контратаку та знищимо всіх довкола, хто тут стоїть у Маріуполі», - заявив командир полку.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомбять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щодня та становить до 4 тисяч осіб, але реально оцінити це складно.

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Azov.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-