В Одесі та Чорноморську зупинили діяльність депутатські фракції ОПЗЖ

В Одесі та Чорноморську зупинили діяльність депутатські фракції ОПЗЖ

Укрінформ
В Одеській райраді депутати фракції «Опозиційна платформа - За життя» в повному складі заявили про припинення діяльності.

Про це повідомив у Фейсбуці голова райради Віталій Барвіненко.

«Інформую, що на моє ім’я надійшла заява від фракції «ОПЗЖ» в Одеській районній раді про зупинення діяльності цієї фракції в повному складі», - зазначив Барвіненко.

Варто зауважити, що до проросійської фракції «ОПЗЖ» входили 18 депутатів.

Раніше оголосила про саморозпуск депутатська фракція «ОПЗЖ в Чорноморській міській раді Одеської області. А в Одеській міськраді оприлюднили заяви про вихід із однойменної фракції 19 березня депутатки Лілія Леонідова та Олена Вододюк.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня щодо призупинення діяльності окремих політичних партій. Згідно з указом, передбачається призупинення на період дії воєнного стану будь-якої діяльністі в Україні партій «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Держава», «Ліва опозиція», «Прогресивна соціалістична партія України», «Союз лівих сил», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Опозиційний блок», «Наші» та «Блок Володимира Сальдо».

Наразі у Верховній Раді напрацьовують законопроєкт, який дасть змогу за народною ініціативою відкликати депутатів, обраних до місцевих рад від заборонених проросійських партій.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-