З Маріуполя і Мелітополя за добу евакуювали 7,3 тисячі людей

З Маріуполя і Мелітополя за добу евакуювали 7,3 тисячі людей

Укрінформ
Через гуманітарні коридори з Маріуполя та Мелітополя у п'ятницю евакуювали 7 331 особу.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«25 березня cпрацювали обидва погоджені гуманітарні коридори, через які вдалося евакуювати 7331 людину», - зазначила Верещук.

За її словами, з Маріуполя до Запоріжжя власним транспортом доїхало 2800 осіб, ще 4 тис. маріупольців були евакуйовані автобусами з Бердянська. Зараз ця колона перебуває на шляху до Запоріжжя.

Віцепрем'єрка зауважила, що з Мелітополя до Запоріжжя евакуйовано 531 людину, до міста доставлено гуманітарну допомогу.

Крім того, за її словами, до Бердянська доставлено бензин і 80 т продуктів, медикаментів та предметів першої необхідності.

"На завтра домовляємося про гуманітарні коридори для Маріуполя, а також населених пунктів Київської та Луганської областей", - зауважила віцепрем'єр-міністр.

Верещук також наголосила, що українська сторона офіційно звернулася до голови Міжнародного комітету Червоного Хреста Пітера Маурера з вимогою отримати від Росії списки всіх громадян, які були примусово депортовані окупантами з Маріуполя, та забезпечити їм можливість безпечно повернутися в Україну.

Як повідомлялося, в Україні на 25 березня було погоджено два гуманітарні коридори для евакуації людей із Маріуполя Донецької області та Мелітополя Запорізької області.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-