На Луганщині ще 5 поліцейським повідомили підозру щодо колаборації з рф

На Луганщині ще 5 поліцейським повідомили підозру щодо колаборації з рф

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру у колабораційній діяльності з загарбником ще 5 поліцейським Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Офісу генерального прокурора поінформувала у Телеграмі.

«​За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом працівникам поліції Луганщини у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року співробітники поліції пройшли співбесіду з представниками «лнр» адміністрації рф із метою переходу на сторону загарбника.

«У ході «працевлаштування» підозрювані надали згоду на добровільний вступ до лав новостворених незаконних структур та присягли на вірність самопроголошеній «луганській народній республіці». Таким чином вони добровільно стали «працівниками міліції» так званих Старобільського, Щастинського та Станично-Луганського ровд мвд «лнр», - уточнюється у ОГП.

Наразі вирішується питання щодо винесення постанови про затримання підозрюваних з метою приводу у порядку ст. 615 КПК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у Сєвєродонецьку) територіального управління ДБР, розташованого у Краматорську, оперативний супровід – Луганське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-