На Луганщині через дії агресора 32 населених пункти залишаються без світла, 28 – без газу

На Луганщині через дії агресора 32 населених пункти залишаються без світла, 28 – без газу

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російським агресором 32 населених пункти залишаються без електропостачання та 28 – без нормального газопостачання.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На сьогодні внаслідок бойових дій без газопостачання в області залишаються 27 населених пунктів (близько 41000 абонентів), з них 23 повністю та 5 частково. Станом на 07:00 25.03.2022 року знеструмлено 32 населених пункти, з них 20 повністю, 12 частково. 95312 споживачів перебуває без електроенергії», - написав очільник області.

Він зазначив, що у Сєвєродонецьку неможливо відремонтувати котельні КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго», а це тепло для 180 багатоквартирних будинків. Роботу АТ «Сєвєродонецька ТЕЦ» так само призупинено. В Лисичанську без тепла майже 7000 абонентів.

Гайдай повідомив, що також у населених пунктах пошкоджено водопостачання. Так, відсутнє водопостачання у містах Рубіжне та Попасна, частково обмежено подачу води на м. Золоте. Села Гірської громади (с. Нижнє, Нижнє-1, Новотошківка) так само зневоднені.

Проблеми з водопостачання також в Сєвєродонецьку та Лисичанську.

«Наші ремонтні бригади - справжні герої, які під обстрілами намагаються повертати людям світло, газ, воду, тепло, зв’язок. Щоправда, ремонтувати вже майже нічого. Руйнація така, що відновленню не підлягає», - заявив керівник ОВА.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-