У Херсоні загарбники викрали депутата райради Дмитра Афанасьєва

У Херсоні загарбники викрали депутата райради Дмитра Афанасьєва

Укрінформ
Російські загарбники викрали депутата Корабельної районної ради Херсона, голову фракції "Європейська солідарність" Дмитра Афанасьєва.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"У Херсоні викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції «Європейська Солідарність» Дмитра Афанасьєва. Це відомий на весь світ спортсмен, інструктор міжнародного класу, тренер збірної команди України з таеквондо", - зазначив Хлань.

За його словами, 22 березня після розгону окупантами проукраїнського мітингу Афанасьєв став на захист своєї дружини, яку намагалися затримати. За це його жорстоко побили: у лікарні у чоловіка діагностували численні гематоми та зламані ребра.

Через дві години додому до родини прийшли з "обшуком" російські військові. Вони знайшли посвідчення депутата райради, вилучили відео з камер спостереження та мобільні телефони. Усіх чоловіків, які були у будинку, затримали, серед них були і друзі Афанасьєва, повідомив Хлань.

Він поінформував, що вранці наступного дня, 23 березня, у будинку повторно провели обшук та відпустили одного із затриманих, який повідомив про жорстокі катування. Інші затримані чоловіки досі в полоні.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині проходять мирні акції протесту проти агресії рф, російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають жителів області.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Сергій Хлань, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-