«Його просто вбивають»: загарбники катують старосту Старої Збур'ївки, захопленого в полон

«Його просто вбивають»: загарбники катують старосту Старої Збур'ївки, захопленого в полон

Укрінформ
Російські окупанти просто вбивають старосту Старої Збур'ївки Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив український політолог, експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«Терміново! Його просто вбивають. Староста Старої Збур'ївки (Голопристанська ТГ Херсонщини) Віктор Маруняк три доби у полоні. 21 березня старосту Старої Збур'ївки вдруге викрали російські військові. Чоловіка сильно б'ють і просто вбивають», - написав Данилов.

За його інформацією, 23 березня, як свідчать очевидці, Маруняка привели додому в кайданках. Підкинули йому гранати і сказали, що за законами росії йому світить 20 років в'язниці. На відповідь, що ми в Україні, відповіли, що з 1 квітня на всій Херсонській області буде вже росія. Обшукали будинок, розтрощили його мало не вщент, вивертали навіть горщики з квітами. Усі вимагали якусь інформацію. Потім його забрали. Дружину його залишили без крихти хліба, забрали все.

Сьогодні, 24 березня, біля двору і в дворі купа загарбників з автоматами, до будинку, де лишилася дружина Віктора Маруняка, нікого не підпускають..

За словами Данилова, Віктор Васильович має хронічні хвороби, йому життєво необхідно регулярно приймати ліки. Те, що окупанти роблять з Маруняком, - це тероризм і злочин проти людяності.

«Закликаємо всі українські й міжнародні організації сприяти у звільнені Віткора Маруняка!», - наголосив український політолог.

Данилов просить поширення інформації по всіх можливих каналах.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині проходять мирні акції протесту проти російського агресора, російські військові застосовують силу та зброю проти людей, є поранені та затримані. Також російські загарбники викрадають жителів області.

На Херсонщині росармійці викрали директора Чорнянського ліцею Таврійської міської ради Віктора Кудлая. Також серед зниклих – іспанський волонтер Маріо та активіст з Нової Каховки Сергій Цигіпа. Повідомили про викрадення російським агресором і старости Старої Збур’ївки та інших мешканців області.

Раніше російські загарбники відпустили каховського журналіста Олега Батуріна, доля якого була невідома з 12 березня. Він був у полоні майже вісім днів.

У Херсоні розробили єдину форму для подання інформації про викрадених, зниклих людей та факти мародерства.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-