У волинському університеті готують лікувальні препарати для військових

У волинському університеті готують лікувальні препарати для військових

Укрінформ
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки хіміки та фармацевти готують лікувальні мазі для українських військових.

Про це повідомляє пресслужба Волинського національного університету імені Лесі Українки, передає Укрінформ.

«Процес у нас налагоджено чітко до автоматизму. Виготовляємо препарати тільки зі стандартизованих компонентів. Сировину використовуємо і хімічну, і органічну. Працюємо так, що й часу нема порахувати обсяги виробництва, бо ж щодня відправляємо нашим захисникам», - розповідає завідувач кафедри органічної хімії та фармації Наталія Сливка.

В університеті зазначили, що розпочалося виготовлення лікувальних препаратів з того, що до викладачів звернулися волонтери з проханням про допомогу зі збору коштів на закупівлю медичної протигрибкової мазі.

«Наші співробітники одразу зметикували – можна ж і самим виготовляти такі мазі. І закрутилися етапи виробництва. Сировину зносять усі охочі викладачі, студенти та лучани. Хімічні ж реагенти, ефірні олії купують самі. Коли про ініціативу дізналося широке коло, то компоненти почали надсилати навіть зі Львова й Хмельницького», - додали в університеті.

В асортименті волинські науковці мають 15 видів продукції з прополісу, воску, календули, каланхое, обліпихи, які виконують протизапальну, дезінфекційну, знеболювальну, протиопікову функції тощо.

Виготовлені мазі, олії, настоянки, пасти їдуть не лише у військові формування Волині, а й захисникам, які боронять Київ, Маріуполь, Житомирщину. Для цієї мети налагоджено надійні зв’язки з відповідальними особами військових частин і капеланами.

24 лютого президент рф володимир путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-