Підозра у держзраді: жительку Миколаєва посадили під домашній арешт

Підозра у держзраді: жительку Миколаєва посадили під домашній арешт

Укрінформ
У Миколаєві повідомили про підозру та посадили під домашній арешт місцеву жительку, яка передавала окупантам інформацію про локацію ЗСУ.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у своєму телеграм-каналі, передає Укрінформ.

Зазначається, що процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури слідчі слідчого відділу Служби безпеки України в регіоні повідомили про підозру 65-річній жительці міста Миколаєва за фактом державної зради (ч.1 ст. 111 КК України).

23 березня 2022 року ухвалою суду стосовно зловмисниці обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 21 травня 2022 року із забороною залишати місце мешкання з 14:00 до 10:00 наступного дня.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією.

За даними слідства, жінка ще на початку 2020 року, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, вступила у злочинну змову із представником Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ. Її мета - надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

У період із липня 2021 року по січень 2022 року підозрювана збирала та через Telegram передавала представнику спецслужби РФ інформацію про розташування військових частин Збройних сил України на території Миколаєва та області. Зокрема, передала координати розташування військово-морської бази ЗСУ в м. Очаків, військових комісаріатів, штабу територіальної оборони ЗС України з фотозображеннями окремих її учасників, відомості про діяльність сил територіальної оборони.

Також надсилала відомості про керівників установ, підприємств, організацій, які у випадку зміни влади на російську, зможуть очолити регіон, та осіб, які зможуть організувати та взяти участь у масових заходах на підтримку нової російської влади.

Як повідомляв Укрінформ, через обстріли загарбником міст і сіл Миколаївщини за минулу добу двоє людей загинуло, 44 - поранено.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: www.blenda.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-