Війська рф майже знищили Маріуполь, потрібна евакуація всіх цивільних – Верещук

Війська рф майже знищили Маріуполь, потрібна евакуація всіх цивільних – Верещук

Укрінформ
Російські військові за вказівкою президента путіна майже повністю знищили Маріуполь, необхідно всіх цивільних звідти евакуювати.

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції, про це в інтерв’ю польському телеканалу TVP World розповіла віцепрем’єр-міністр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«В місті не залишилось інфраструктури, води, тепла, зв’язку, їжі - нічого. Щодня ми намагаємось евакуювати по 3-4 тисячі людей, які йдуть пішки. Деколи їм доводиться долати по 10-20 кілометрів, люди втомлені, голодні, в них немає можливості добре одягтися. Тому наші волонтери й автобуси добираються до цих мирних жителів, забирають їх із вулиці й вивозять до Запоріжжя», - сказала Верещук.

Вона розповіла, як маріупольці виходять з-під вогню, долаючи страх. За її свідченням, є дуже багато випадків, коли загарбники застосовують зброю, стріляючи в біженців, не дозволяють допомогти їм, особливо хворим та знесиленим.

«Серед маріупольців чимало тих, кому необхідна негайна допомога. На щастя, допомагають місцеві лікарі. Вони дуже стомлені, але продовжують працювати. Є також волонтери, які на власних автомобілях намагаються доставити хоча б невелику кількість їжі та ліків", – уточнила Верещук.

За її даними, Червоний Хрест та ООН не мають доступу до міста. Щодня представники цих організацій просять встановити гуманітарний коридор - але доїхати туди їм наразі не вдається.

Як повідомлялося, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними заступника командира полку «Азов», у Маріуполі бомби російських загарбників падають щодесять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Раніше командир полку «Азов» заявив, що в Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно і наразі становить більше трьох тисяч.

За вісім днів до Запоріжжя з Маріуполя прибули більш як 35 500 вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-