У Львові киянина з осколковими травмами прооперували за допомогою доповненої реальності

У Львові киянина з осколковими травмами прооперували за допомогою доповненої реальності

Фото
Укрінформ
Щоб врятувати чоловіка, який унаслідок розриву снаряда в Києві отримав важкі осколкові травми, львівські хірурги використали пристрій доповненої реальності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в пресслужбі Першого територіального медичного об’єднання Львова.

«Поруч з ним розірвався снаряд, 34-річного чоловіка доправили до нас зі столиці з осколковими травмами. Уламок снаряда залетів у дім. Оскільки характер травм пацієнта незвичний для цивільної медицини, аби максимально якісно надати йому допомогу, лікарі вирішили залучити колег з інших клінік та навіть країн, які мають великий досвід мінно-вибухової травми. Однак зробили це в унікальний спосіб - завдяки девайсу, пристрою доповненої реальності американської компанії RealWear, яких на всю Україну лише чотири», - повідомила пресслужба.

У Львові киянина з важкими осколковими травмами прооперували з допомогою пристрою доповненої реальності / Фото: Першого ТМО Львова

Як уточнили в лікарні, цей пристрій, обладнаний потужною камерою з функцією зближення, двома мікрофонами, кріпиться на голові лікаря. Він приєднується до інтернету та керується голосом. Відтак лікар має вільні руки. Може залучати до консультації, що відбувається в режимі реального часу, фахівця у будь-якій точці світу. Єдина умова роботи девайсу - наявність інтернету.

Пристрій доповненої реальності - це апарат першого покоління (HMT-1) американської компанії RealWear, який пройшов усі випробування та перевірений за останні шість років у країнах Європи та США.

Медики наголошують, що завдяки таким приладам в Україні в умовах воєнного часу можна було б врятувати та надати якісну допомогу більшій кількості потерпілих.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-