У Маріуполі загарбники знищили будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі

У Маріуполі загарбники знищили будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники знищили будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі, де зберігалися оригінали картин всесвітньовідомих майстрів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«У Маріуполі російські війська знищили будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі, де зберігалися оригінали картин всесвітньовідомих майстрів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що оригіналів робіт Архипа Куїнджі на момент обстрілу в музеї не було – там залишалися лише копії авторства Андрія Яланського й Олександра Ольхова.

Водночас у музеї зберігалися роботи інших українських художників: Івана Айвазовського, Миколи Глущенка, Тетяни Яблонської, Михайла Дерегуса та інших. Їхня доля наразі невідома.

Фонд музею налічував приблизно 2 тисячі експонатів, враховуючи твори живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, графіки та скульптури.

"Окупанти свідомо вбивають мирне населення Маріуполя, продовжують знищувати критичну інфраструктуру, нашу культуру та все українське", - додали в міській раді.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі гуманітарну катастрофу. За даними полку «Азов», у місті бомби російських загарбників падають кожні десять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно, і наразі становить понад 3 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-