У Маріуполі внаслідок ворожих обстрілів загинув оператор телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов

У Маріуполі внаслідок ворожих обстрілів загинув оператор телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов

Фото
Укрінформ
У Маріуполі внаслідок обстрілів російськими загарбниками загинув оператор телеканалу «Сігма» Віктор Дєдов.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

«Підтверджено загибель через російську окупацію ще одного українського журналіста – головного режисера, старшого оператора маріупольського телеканалу «Сігма-ТБ» Віктора Дєдова», - написав Томіленко.

Фото: ФБ Сергія Томіленка

Він зазначив, що журналіст із родиною перебував удома, коли у квартиру прилетіли міни.

Про обставини загибелі, яка сталася у заблокованому Маріуполі ще 11 березня, повідомила дружина Віктора Наталія Дєдова у соцмережі.

«Дві міни. Перша – у нашу спальню. Там я і мама. Друга – в нашу кухню. Там – Вітя… Я кричу «Саша!» у відповідь: «Мама, я тут!»… І тільки біля ліфта розумію: не бачу і не чую Вітю… Остання (його - ред.) фраза: «Саша, у мене нема світла!» І Саша дає ліхтарик, хоч у кімнаті світло. Сонна артерія. Вітя живе ще кілька хвилин, доходить до коридору і назавжди стає нашим світлим Янголом», - написала Дєдова.

За її словами, на жаль, Віктора не змогли поховати, бо за 4 дні через приліт снаряда будинок згорів.

Дружина Дєдова, яка сама є відомою місцевою журналісткою, у своїх прощальних словах сказала: «..Мій найкращий Майстер світла! Мій найкращий фотограф! Мій найкращий колега! Наш найкращий син, тато, чоловік та зять! Вибач, що немає твоєї могили. Нехай наш Маріуполь, який ти так любив фотографувати, стане твоєю небесною домівкою».

Вона нагадала, що за кілька годин до трагедії вони лежали всі разом на ліжку, було холодно. «Саша мріяв, як знову поїде у Львів. Купить там круасанів, шоколад… А Вітя відповідав: «Синочку, все обовʼязково буде!», - написала Наталія.

Маріупольська журналістка, колишня директорка маріупольського телеканалу «TV-7», де Віктор Дєдов працював старшим оператором до переходу на телеканал «Сігма», Айна Чагір у коментарі для НСЖУ сказала, що Віктор був «оператор від Бога» і кращого оператора вона не зустрічала.

Національна спілка журналістів України співчуває рідним і близьким, колегам талановитого оператора.

НСЖУ фіксує воєнні злочини росії щодо працівників ЗМІ та передає інформацію до Європейської та Міжнародної федерацій журналістів.

«Журналісти важливі!», - наголосив Томіленко.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За даними заступника командира полку «Азов», у Маріуполі бомби російських загарбників падають кожні десять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

Командир полку «Азов» заявив, що у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення зростає щоденно, і наразі становить більше трьох тисяч людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук поінформувала 21 березня, що з оточеного Маріуполя змогли виїхати 45 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-