У Чернігові росіяни ведуть прицільний вогонь по лікарнях - мер

У Чернігові росіяни ведуть прицільний вогонь по лікарнях - мер

Укрінформ
Тактика російських загарбників у Чернігові - умисно знищувати громадян і об'єкти інфраструктури, російська армія веде прицільний вогонь по лікарнях.

Про це в інтервю виданню "Цензор НЕТ" повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко, передає Укрінформ.

"Російська армія веде вогонь по лікарнях. Лікарня теж вважається об'єктом військової інфраструктури? Важливо зрозуміти, які методи використовує росія під час бойових дій у Чернігові. Ця тактика має на меті умисне знищення мирних громадян, а також інфраструктури. І вона не має нічого спільного з прицільним вогнем по об'єктах військової інфраструктури", – зазначив міський голова..

За його словами, під час російського вторгнення в Чернігові різко зросла смертність населення - щодня тут відбувається 40 поховань у день.

"У нас у місті дві опорні лікарні, у кожній з яких лежить приблизно по 200 поранених. Ми ховаємо за день близько 40 людей. У довоєнний час у середньому за день ховали 8 людей. За моїми оцінками, місто залишила половина населення. Ще половина залишається в місті. І, на жаль, серед тих, хто залишається, багато людей, які не в змозі себе забезпечити", – додав Атрошенко.

Як повідомлялося, унаслідок російських бомбардувань Чернігів залишився без води, газу, тепла й електрики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-