Ірпінь на 70 відсотків контролюють ЗСУ

Ірпінь на 70 відсотків контролюють ЗСУ

Укрінформ
На півночі Київської області тривають активні бойові дії. 

Про це повідомив керівник гуманітарного штабу Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Умовно область поділена на дві частини. Якщо ми раніше область бачили як лівий і правий берег, то зараз вона умовно поділена на північну (де йдуть бойові дії) та південну(бойових дій немає). Це Кагарлик, Васильків, хоча він знаходиться постійно під обстрілами, Ржищів, Богуслав. У нас велика територія, тому й ситуація різна. Є зона розмежування: там гуманітарна ситуація дуже важка і складна. У нас створений гуманітарний штаб, є постійно діюча гаряча телефонна лінія, яку ми максимально рекламуємо і максимально розповсюджуємо на своїх ЗМІ в інтернеті. Багато людей звертається на цю гарячу лінію. Це один фактор зв'язку з людьми. Звичайно, й офіційна інформація з воєнних адміністрацій, з ОТГ. Ми її порівнюємо між собою, бачимо, що вона корелюється», - йдеться в повідомленні.

За словами Кулеби, найскладнішими на Київщині залишаються три напрямки: бучанський, чорнобильський і броварський.

«Найбільший запит на гуманітарну допомогу - це ці три напрямки: бучанський, чорнобильський і броварський, де ведуться активні бойові дії. Спочатку ситуація на броварському напрямку була краща, адже в людей були запаси їжі і медикаментів. Через те, що активні дії тривають більше тижня, з'являється потреба і там. Ми їздимо, відкриваємо гуманітарні коридори не по всіх напрямках, але проїхали по селах, збирали людей, відправляли гуманітарну допомогу. Намагаємося робити максимум, щоб дати людям розуміння, що ми тут, ми з вами, ми ні про кого не забули і будемо допомагати», - повідомив Кулеба.

Керівник гуманітарного штабу Києва запевнив, що адміністрація працює над тим, щоб довезти гуманітарну допомогу в міста й села чернобильського напрямку.

«Така ж ситуація на бучанському напрямку. Ми знаємо про деякі села, в які ми досі не змогли потрапити - люди там в скрутному становищі. Ми ведемо реєстр, щоб допомогти кожній людині, нікого не забути. На жаль, не можемо всюди потрапити через воєнні дії. Щодо Ворзеля, Бучі, Гостомеля й Ірпеня. Ірпінь у нас мінімум на 70 відсотків контролюється нашими збройними силами. Щодо інших міст, то ми вивезли звідти багато людей. Залишилися ті, хто не хоче виїжджати: здебільшого люди похилого віку. Туди в першу чергу направляємо продуктові набори", - зазначив Кулеба.

Найскладніша ситуація, за його словами, на чорнобильському напрямку. Адже через велике скупчення загарбників туди не можна потрапити, але спроби це зробити не припинятимуться.

"Всі працюють, щоб потрапити в міста та села чорнобильського напрямку", - запевнив Кулеба.

Як повідомлялося, на лінії фронту під Києвом зник відомий фотожурналіст Макс Левін.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-