Ізраїльський польовий шпиталь «Блискуча зірка» запрацював на Львівщині

Ізраїльський польовий шпиталь «Блискуча зірка» запрацював на Львівщині

Укрінформ
На Львівщині розгорнули ізраїльський польовий шпиталь «Блискуча зірка». Тут надаватимуть допомогу переселенцям та мешканцям сусідніх громад. 

Про це повідомляє Львівська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

«Сьогодні в одному з районів Львівщини розгорнули ізраїльський польовий шпиталь під назвою «Блискуча зірка». Медустанова надаватиме допомогу переселенцям, мешканцям Мостиської та сусідніх громад», - повідомляє ЛОДА.

Проєкт реалізували спільно Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю та Міністерство закордонних справ України, за сприяння Фонду Шустермана, який опікується національним та соціальним проєктами в Ізраїлі, та JDC (єврейська благодійна організація).

«Працюватиме шпиталь у спеціально облаштованих наметах. Тут ізраїльські лікарі проводитимуть первинний огляд, а також діятиме окремий ковідний ізолятор. Якщо людина потребуватиме хірургічного втручання, спеціалісти з Ізраїлю зможуть оперувати у приміщеннях лікарні громади. Для стаціонарного перебування хворих у шпиталі обладнали три палати: чоловічу, жіночу та дитячу», - зазначають в ЛОДА.

Щоб вирішувати питання комунікації, на реєстрації працюватиме медик з місцевої лікарні, а ізраїльським колегам постійно допомагатиме черговий лікар.

Як розповів Ліор Хаят, спікер Міністерства закордонних справ Ізраїлю, у шпиталі працюють більше сотні людей медичного персоналу, які добровільно прибули з різних лікарень Ізраїлю з єдиною місією – допомогти людям в Україні. Він зазначив, що шпиталь працюватиме в Україні щонайменше один місяць, але сподівається, що війна скоро завершиться.

«На дипломатичному рівні я вважаю, що це одна з найважливіших місій за все моє життя – бути частиною цього проєкту. Це показує солідарність народу Ізраїлю та народу України. Це частина гуманітарної допомоги, яку ми надаємо упродовж останнього місяця. Два тижні тому Ізраїль надіслав більше сотні тонн гуманітарної допомоги та медичних препаратів до Львова, великі генератори електроенергії для лікарень у цьому регіоні, а також допомагає на кордонах людям, які залишають Україну», - зазначив Ліор Хаят.

Він додав, що шпиталь назвали на честь колишньої прем’єр-міністерки Ізраїлю Голди Меїр, яка народилася в Україні. Саме вона створила «Машав» - Національну ізраїльську агенцію гуманітарної допомоги.

Директор шпиталю, доктор Яель Хар Евен, зазначив, що Україна та Ізраїль історично пов’язані, адже століттями єврейські громади проживали на території України. Особиста історія доктора та багатьох, хто з ним приїхав, мають коріння в Україні. Мати доктора народилася в Карпатах, а його родина проживала в Україні кілька сотень років.

«Є багато історій, які дають зрозуміти, що у нас є моральне зобов’язання, як у євреїв, як у медичних професіоналів, як у людей. Розгорнути польовий шпиталь – складне завдання. Але ми готові надавати допомогу і в складнішій ситуації», - запевнив Яель Хар Евен.

Крім надання медичної допомоги, ізраїльські медики планують проводити навчання для лікарів громади та області, а також розглядають можливість онлайн-консультацій з ізраїльськими спеціалістами різних профілів.

Поблизу Львова 14 березня запрацював подібний шпиталь, який організувала американська спільнота «Сумка Самарянина». У шпиталі надають медичну допомогу переселенцям та всім, хто її потребує.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: Львівська ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-