З восьми погоджених гуманітарних коридорів спрацювали сім - Верещук

З восьми погоджених гуманітарних коридорів спрацювали сім - Верещук

Відео
Укрінформ
Із восьми погоджених гуманітарних коридорів 21 березня спрацювали сім. 

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомилана брифінгу, передає Укрінформ.

«Всього сьогодні гуманітарними коридорами врятувалися та були евакуйовані 8 057 людей», - сказала Верещук.

За її словами, з Маріуполя на Донеччині до міста Запоріжжя дісталися 3 007 людей. Усім надається необхідна допомога у місті Запоріжжя.

До міста Бердянськ дісталися 26 автобусів.

«Складності, які створюють окупаційні війська на блокпостах по маршруту до Маріуполя, на жаль, не дозволяють автобусам швидко дістатися до місць збору людей. Евакуація з міст Бердянськ, населених пунктів Мангушської ОТГ, зокрема села Мелекіно та селища Нікольське, відбудеться завтра зранку з 9.00 до 11.00», - сказала Верещук.

Із міста Запоріжжя за цим маршрутом також будуть направлені ще 27 великих автобусів.

«Вирішуємо питання для доставки завтра додаткового об'єму пального до Бердянська, щоб продовжити безоплатно заправляти машини маріупольців.

У Бердянську продовжують працювати штаби, де маріупольцям надається вся необхідна допомога: харчування, медична допомога, місця для відпочинку», - зазначила віцепрем'єр.

На Київщини по маршруту із селища Велика Димерка до Броварів вдалося вивезти більше 4 370 людей – до автобусів для евакуації приєдналася велика кількість приватних авто. По маршруту з Бучі і Ворзеля було евакуйовано 380 людей, а також доставлено гуманітарну допомогу у вигляді продуктів, медикаментів і одягу.

«На жаль, з села Козаровичі до міста Вишгород евакуація не відбулася – окупаційні війська обстріляли колону і не дозволили людям вийти», - сказала вона.

У Луганській області по гуманітарному коридору з міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Гірське до міста Бахмут було евакуйовано 300 людей. Крім того, в ці населені пункти було доставлено понад 200 тонн гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Станом на 19 березня від початку запуску гуманітарних коридорів вдалося евакуювати із небезпечних населених пунктів вже близько 190 тисяч людей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-