З оточеного Маріуполя змогли вибратися вже 45 тисяч людей

З оточеного Маріуполя змогли вибратися вже 45 тисяч людей

Укрінформ
Вже 45 тисяч людей змогли виїхати з оточеного Маріуполя.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“24 години на добу ми домовляємось про коридори, і деколи це вдається. Сумський напрямок працює, працює Київська область, і сьогодні знову ж Луганщина їде. Дасть Бог, прорвемо коридор на Маріуполь, який дійсно буде відчутний. Якщо взяти у кількості людей, то вже 45 тисяч змогли вибратися з оточеного Маріуполя», - сказала Верещук.

Вона зазначила, що люди, які на сьогодні приймають рішення обстрілювати колони з гуманітарним вантажем або евакуаційні коридори, точно знають, що потім їх очікуватиме покарання.

«Ми фіксуємо, реєструємо кожне порушення, кожного вечора ми відправляємо на ООН, на Міжнародний комітет Червоного Хреста всі зафіксовані випадки порушень, коли були здійснені напади на гуманітарні конвої, на гуманітарні вантажі», - додала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За даними заступника командира полку "Азов", у Маріуполі бомби російських загарбників падають щодесять хвилин. Окрім танків і артилерії, місто обстрілюють російські десантні кораблі.

За даними Маріупольської міськради, частину жителів Лівобережного району Маріуполя насильно вивозять до росії, відбираючи у них паспорти.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-