На Сумщину надійшов перший гуманітарний вантаж від ООН

На Сумщину надійшов перший гуманітарний вантаж від ООН

Укрінформ
ООН доставило перший гуманітарний вантаж на Сумщину, в ньому ліки, харчі та вода для 35 тисяч людей.

Про це в Телеграмі повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Організація Об’єднаних Націй та наші партнери в Україні доставили перший конвой невідкладної гуманітарної допомоги на Сумщину. 7 вантажівок, 130 метричних тонн необхідної допомоги, які безпосередньо допоможуть близько 35 000 людей," - повідомив він.

У переліку - медичні товари, питна вода в пляшках, готові до вживання страви та консерви, обладнання для ремонту водопровідних систем, яке потрібно, щоб надати допомогу 50 тисячам людей на Сумщині.

Як зазначив Жививцький, протягом кількох днів спільно з представниками ООН планували, як безпечно довезти цей вантаж до обласного центру міста Суми.

За його словами, це стало можливим завдяки відкриттю гуманітарного коридору.

Як повідомляв Укрінформ, на Сумщині залишається критичною ситуація в двох районах - Охтирському та Тростянецькому, там росіяни мародерствують та вчиняють безлад.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська під вигаданим приводом "денацифікації" та "демілітаризації" України обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-