У Маріуполі прикордонники знешкодили маячки для коригування вогню, які ворог заховав у ґаджетах

У Маріуполі прикордонники знешкодили маячки для коригування вогню, які ворог заховав у ґаджетах

Укрінформ
Прикордонники у Маріуполі знешкодили маячки для коригування вогню, які російські загарбники сховали у мобільному телефоні і музичній колонці.

Як передає Укрінформ, про це Державна прикордонна служба України повідомляє у Фейсбуці.

"У заблокованому рашистами Маріуполі військовослужбовці Державної прикордонної служби продовжують мужньо боронити місто пліч-о-пліч з іншими захисниками України. Окрім відбиття атак ворога, прикордонники викрили спробу коригування вогню за допомогою маячків, замаскованих у цінні ґаджети", - ідеться у повідомленні.

Прикордонники помітили, що неподалік позицій Сил оборони України зупинився автомобіль. "Невідомі залишили мобільний телефон та портативну музичну колонку. У кожному з цих пристроїв були заховані сигнальні передавачі, які прикордонники знищили на місці", - зазначили в ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Національна спілка журналістів України закликає медіа і блогерів максимально відповідально ставитися до інформації, адже у погоні за "гарячими" новинами вони можуть подавати потрібну ворогу інформацію.

Так, до НСЖУ надходять повідомлення про те, що в одній із областей медіа оприлюднює відеоролики про те, що нібито ворог потрапив у засідку до мирного населення. Після цього по конкретному населеному пункту починаються обстріли.

Крім того, телеграм-канали всеукраїнських ЗМІ або окремих блогерів чи громадських діячів після ворожих обстрілів публікують точні координати обʼєктів влучення. Називаючи точні адреси обстріляних будинків, вони можуть виступати "коригувальниками вогню" для російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-