Для мешканців Маріуполя зібрали 3,5 мільйона гривень гуманітарної допомоги

Для мешканців Маріуполя зібрали 3,5 мільйона гривень гуманітарної допомоги

Укрінформ
Для мешканців Маріуполя вже зібрано 3,5 мільйона гривень гуманітарної допомоги, які підуть на організацію евакуації людей. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«На час війни Центр підтримки малого та середнього бізнесу трансформувався у волонтерський центр, який займається збиранням матеріальної допомоги від різних джерел для підтримки маріупольців. Наразі зібрано 3,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зауважується, що пожертви йдуть як із самої України, так і за її межами. Суми від донорів варіюються від 30 грн до 500 тисяч грн.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко подякував всім волонтерам та донорам, усім благодійним фондам, які відправили матеріальну допомогу для маріупольців.

«Усі зібрані кошти ідуть на організацію евакуації людей. Це і заправка машин тих, хто хоче виїхати на підконтрольну територію. Це придбання медикаментів і продуктів харчування. У цей тяжкий час Центр МСБ виключно займається гуманітарною місією. Всі наші зусилля спрямовані на те, щоби допомогти маріупольцям», - пояснив мер.

Як повідомлялося, російськи загарбники спричинили в Маріуполі гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя за дві останні доби (16-17 березня) виїхало на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-