Волонтерка радить людям, які виїжджають з Маріуполя, ретельно «чистити» телефони

Волонтерка радить людям, які виїжджають з Маріуполя, ретельно «чистити» телефони

Укрінформ
Російські загарбники на блокпостах при виїзді з Маріуполя ретельно дивляться вміст телефонів – усі месенджери, галерею, все листування у мирних жителів, які евакуюються з міста, що перебуває в облозі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила волонтер, яка виїжджала з Маріуполя у власному автомобілі та вивозила своїх родичів з оточеного російськими військами міста.

«Людям, які виїжджають, телефони треба почистити, на блокпостах рашисти дивляться абсолютно всю галерею, всі месенджери та інше. Знаю про випадок, коли в Бердянську на очах двох сімей розстріляли людину за фото з Z-технікою. Також дуже додовбуються і потім стирають фото зруйнованих будівель, не потрібний їм розголос», – розповіла волонтер.

Вона також повідомила, що бачила, як російські загарбники на своїх блокпостах ретельно оглядають чоловіків, які виїжджають з Маріуполя: «Хлопців роздягають на блокпостах до трусів, дивляться тату та сліди від поранень, майте на увазі».

Крім того, за словами волонтерки, оглядаючи паспорт, прискіпуються до прописки, якщо вона з іншого регіону України. «Моє місце народження Тернопіль було багато разів відзначено особливим чином...», – нарікала жінка.

Також вона розповіла, що росіяни хотіли у неї відібрати автомобіль, коли вона їхала до Маріуполя, щоб забрати та вивезти своїх родичів звідти.

«Автомобіль орки мало не віджали в Мангуші. Ситий, жирний орк, з почуттям переваги наді мною насміхався, зневажливо називаючи "Павлівною", коли стверджував, що України немає з 14-го... Документи мені все ж таки віддали, коли я поговорила з начальником його і пообіцяла залишити їм машину на зворотному шляхи, коли вивезу людей», – розповіла волонтерка. За її словами, на зворотному шляху вона поїхала через поля, об'їжджаючи цей блокпост, хоча це й було дуже небезпечно, оскільки поля виявилися заміновані.

Як повідомлялося, російські загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомбардують беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня, 2187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

З Маріуполя, який постійно обстрілюється російським агресором, за дві останні доби (16-17 березня) виїхали на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-