Чехія переводить свої дипломатичні установи в Україні до Ужгорода

Чехія переводить свої дипломатичні установи в Україні до Ужгорода

Фото
Укрінформ
У зв'язку з рішенням Чехії перевести свої дипломатичні установи до Ужгорода дипломати оглянули запропоновані місцевою владою приміщення.

Про це повідомляє у Фейсбуці Закарпатська обласна рада, передає Укрінформ.

До Ужгорода з робочою поїздкою приїхали Мартін Смолек, заступник міністра закордонних справ Чеської Республіки, Іржі Преклік, заступник посла ЧР в Україні. та Давід Нови, генеральний консул у Львові.

"Метою візиту чеських дипломатів та зустрічі з головою Закарпатської обласної ради Володимиром Чубірком стало питання постійного розташування в Ужгороді генерального консульства ЧР та тимчасового розташування в обласному центрі Закарпаття посольства Чеської Республіки", - повідомили у пресслужбі облради.

Голова облради разом з відповідними службами ЧР оглянули одну з будівель, яка може стати тимчасовим помешканням для дипломатичних установ чеських партнерів. Також обговорили особливості дипломатичної місії ЧР в Україні в умовах воєнного стану.

Чеські дипломати разом з головою облради домовилися про подальшу гуманітарну підтримку України та відвідали пункти проживання й харчування тимчасово переміщених осіб в Ужгороді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-