Маріуполь потрібен путіну, щоб приховати справжню кількість цивільних жертв – полк «Азов»

Маріуполь потрібен путіну, щоб приховати справжню кількість цивільних жертв – полк «Азов»

Укрінформ
Маріуполь потрібен путіну, щоб приховати справжні цифри жертв серед цивільного населення у місті, яке вже 17 діб перебуває в облозі російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це заявив у відеозвернені заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар, йдеться у Телеграмі «Азова».

«У місті тривають вуличні бої, ворожа авіація та артилерія працює без зупину, місто зрівнюють з землею… Я наголошую на тому, що путіну Маріуполь потрібен для того, щоб показати слабкість нашої держави. Я наголошую на тому, що путіну потрібен Маріуполь, щоб створити сухопутний коридор в Крим. Я наголошую на тому, що путіну потрібен Маріуполь, щоб приховати справжні цифри жертв серед цивільного населення, адже те, що вам кажуть, значно відрізняється від реальності», – заявив Паламар, додавши, що загарбники розстрілюють тих, хто був пов’язаний з армією, беруть людей в заручники.

Він зазначив, що у Маріуполі продовжують розбирати завали в драматичному театрі, який бомбами ворог знищив 16 березня. Кількість тих, хто загинув від цинічного злочину рф, досі невідома.

«Оборонці міста продовжують героїчну боротьбу, мужньо тримають оборону, в тому числі воюють трофейною зброєю. Ми чекаємо приходу основних сил та деблокади», – наголосив боєць «Азова».

Він констатував, що українськими військовими щодоби знищується з десяток бронетехніки та багато живої сили противника.

«Я хочу, щоб вся Україна пишалася героїчною боротьбою захисників міста, розповідала це на весь світ… Маріуполь продовжує бути українським містом. Боротьба триває», – наголосив Паламар.

Як повідомлялося, російськи загарбники спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу. Станом на 13 березня 2 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

16 березня внаслідок ворожого бомбардування у Маріуполі було знищено драматичний театр та будівлю басейну «Нептун». У цих місцях від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Попри безперервні обстріли, наскільки це можливо, тривав розбір завалів, бо бомбосховище під театром витримало ворожий авіаудар.

З постійно обстрілюваного російським агресором Маріуполя за дві останні доби (16-17 березня) виїхало на власних автомобілях близько 35 тис. цивільних.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.

Фото: Євген Малолєтка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-