Немає води, їжі, ліків, бродячі пси їдять трупи - журналіст про ситуацію в Маріуполі

Немає води, їжі, ліків, бродячі пси їдять трупи - журналіст про ситуацію в Маріуполі

Укрінформ
В обложеному російськими загарбниками і постійно обстрілюваному ворогами Маріуполі вже третій тиждень немає води, їжі, ліків, а тіла загиблих лежать на вулицях.

Про це під час телемарафону розповів журналіст Микола Осіченко, якому два дні тому вдалося виїхати із Маріуполя, передає Укрінформ.

«Майже три тижні відсутнє водопостачання, немає води ні чистої, ні брудної. Тиждень тому люди зливали воду з опалювальних систем, кип'ятили її та пили, хоча робити цього категорично не можна. Є кілька джерел, де можна набрати води, але дорогою до них ти повинен переступати через тіла загиблих там під обстрілами, бо до джерел теж «летить». Ми були дуже раді, коли випадав сніг. Набирали його у відра і розтоплювали при «кімнатній» - вона лише трохи тепліша, ніж на вулиці - температурі. З одного відра щільно утрамбованого снігу води виходить ось стільки (показує приблизно 5-7 см - ред.), на дні», - розповів Осіченко.

За його словами, їжі у місті немає вже понад два тижні. Залишки того, що було у магазинах, намагалися продавати людям за заниженими цінами. Потім ці магазини також потрапили під обстріл.

«Медикаментів немає. Діабетики, люди похилого віку - без ліків. Памперсів немає. Маленьких дітей не мили вже два з половиною тижні, а то й три. У місті антисанітарія, смітники заповнені. Тіла мирних жителів лежать на вулицях, їх уже нікому і нікуди вивозити. Бродячі собаки починають їсти тіла загиблих. І це небезпечно, тому що пси відчули смак людського м'яса. І коли закінчаться тіла, вони можуть взятися за живих людей», - додав він.

Осіченко зазначив, що як мінімум 350 тис. осіб залишаються у місті. Більшість з них не має машин, а значить, можливості виїхати. Деякі намагаються залишити місто пішки. При цьому маріупольці підтримують один одного, діляться останнім, зберігають залишки води для дітей та людей похилого віку.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники, не в змозі взяти Маріуполь, обстрілюють його вдень та вночі. Близько 80-90% будівель у місті зруйновано. При цьому вороги не дають мирним жителям покинути місто, не дозволяють доставляти гуманітарні вантажі, обстрілюють машини тих, хто намагається вирватися, завдають ударів по місцях, де ховаються жінки з дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-