Посол США в ОБСЄ: Неможливо підібрати слова, щоб описати російське зло в Маріуполі

Посол США в ОБСЄ: Неможливо підібрати слова, щоб описати російське зло в Маріуполі

Укрінформ
Неможливо підібрати слова, щоб описувати ті жорсткість та зло, які російські війська здійснюють в українському Маріуполі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Зйомки з повітря, які розбивають серце, демонструють повне руйнування основної цивільної інфраструктури Маріуполя, включаючи житлові будинки, супермаркети, лікарні та муніципальні будівлі. А буквально вчора ми бачили жахливе бомбардування Маріупольського театру, де сховалися сотні людей, у тому числі й діти. І будівля була чітко позначена як така, де знаходяться діти, але росія все одно її розбомбила. Неможливо підібрати слова, щоб описати ці жорстокість та зло", - заявив він.

Американський посол вказав на те, що у взятому в облогу росіянами Маріуполі загинуло близько 2,5 тис. мирних жителів, ще 350 тисяч залишаються в пастці без електрики, води та тепла.

Карпентер також нагадав, що раніше лавров публічно нахабно підтвердив, що росія цілеспрямовано розбомбила пологовий будинок та дитячу клініку у Маріуполі, оскільки там, за його словами, переховувалися "націоналісти". На цьому тлі він розповів про жахливу історію вагітної жінки з Маріуполя, фотографія якої у пораненому стані облетіла світові ЗМІ і яка згодом померла разом з ненародженою дитиною. Американський посол вказав на те, що російські дипломати поширювали цинічну дезінформацію про те, що ця поранена жінка нібито була просто "акторкою", яку "загримували" під жертву.

"Яка огидна ганьба. Намагатися виправдовувати бомбардування дитячого та пологового будинків. Яке нице приниження. Але не треба себе обманювати, ніякий цинізм не зможе відбілити кров, яка заплямовує совість представників росії в цій Раді і скрізь в інших місцях", - заявив очільник американської місії в ОБСЄ.

Як повідомлялося, росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних людей, блокують гуманітарну допомогу.

У центрі Маріуполя російські загарбники 16 березня скинули бомбу на Драматичний театр, де від війни ховалися сотні людей. Біля театру величезними літерами, добре помітними на супутникових знімках, було написано "дети".

Пологовий будинок і дитячу лікарню у Маріуполі росіяни обстріляли 9 березня. Тоді загинуло троє людей, серед них дитина. 17 людей отримали поранення.

За даними міністра оборони Олексія Резнікова, у Маріуполі кількість втрат серед цивільного населення становить близько 20 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-