У Маріуполі наразі катастрофічна ситуація – Денисенко

У Маріуполі наразі катастрофічна ситуація – Денисенко

Укрінформ
Ситуація у Маріуполі наразі є катастрофічною та неймовірно складною.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував у ефірі українських телеканалів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«Ситуація там катастрофічна, ситуація там жахлива. Поки що ми не маємо якоїсь такої більш-менш стабільної інформації (про Маріуполь – ред.), про яку можна було б наразі оповіщати на всю країну. На жаль, ситуація там неймовірно складна», - заявив він.

Він також нагадав, що у місті Мерефа, яке знаходиться під Харковом, був удар рф по школі, там сталося загорання, і наразі там працюють українські рятувальники.

Зі свого боку народний депутат України, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (фракція "Слуга народу") в ефірі українських телеканалів заявив, що ворог також фактично нищить мирне місто Чернігів.

«У мене таке враження, що у Путіна є, напевне, якась екзистенційна злість на Чернігів, Харків і на Маріуполь. Щодо Маріуполя – зрозуміло, там жахлива ситуація, про яку всі знають. Чернігів – одне з найстаріших міст, яке фактично породило Київську Русь і було колискою наших пращурів, і путін його знищує, так само, як і місто Харків. Щодо Харкова – мабуть, він очікував, що це – оплот «руського міра», а його там зустріли таким небаченим і нечуваним спротивом, що він просто нищить його з лиця землі, нищить цілі квартали – Салтівка, у центр постійно прилітають ці снаряди тощо», - заявив Веніславський.

Щодо Чернігівщини парламентарій також уточнив, що у ворога там немає якихось суттєвих здобутків, окрім того, що він нищить мирне населення.

Серед іншого, Веніславський зазначив, що президент рф володимир путін «знищує нашу державність і нашу націю, і це вже очевидно для всього світу».

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-