З порту Бердянська вийшли іноземні судна з українським зерном – ЗМІ

З порту Бердянська вийшли іноземні судна з українським зерном – ЗМІ

Укрінформ
Російські військові використовують бердянський торговий порт та вивозять українське зерно.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на мешканця Бердянська, який пов’язаний з роботою порту.

“15 березня, після двадцяти днів війни, з порту Бердянська вийшли п’ять іноземних суден (вони були під різними прапорами та з різними екіпажами: зокрема, турецьким, російським та ін.). За його даними (даними співрозмовника - ред.) судна були завантажені українським зерном”, - пише видання.

Співрозмовник повідомив, що 15 березня у порт зайшли два сторожові кораблі Росії із затертими розпізнавальними знаками. Вони стоять на п’ятому причалі. За його словами, їх з пляжу бачать усі жителі Бердянська.

Чоловік також підтвердив, що російські окупаційні сили зайняли міськраду, адміністрацію, будівлі прокуратури, поліції та інших органів влади. З першого дня окупації розпущені всі українські правоохоронні органи.

Як повідомлялось, 16 березня в тимчасово захопленому Бердянську тисячі людей пройшли центральною вулицею міста, тримаючи в руках величезний прапор України.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-