Майже сотня підприємств із постраждалих від війни областей переїдуть на Львівщину

Майже сотня підприємств із постраждалих від війни областей переїдуть на Львівщину

Укрінформ
Станом на 16 березня опрацьовано 160 заявок на релокацію підприємств, які знаходяться на території бойових дій, 90 – вже прийняли рішення про перенесення виробничих потужностей до Львівської області.

Про це розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу адміністрації.

«Нам вдалося налагодити роботу в частині релокації підприємств, які знаходяться в Центральній та Східній Україні в осередках бойових дій. Підприємці з цих областей сьогодні зголошуються на те, щоб перенести свої виробничі потужності на терени Західної України», - розповів він.

За словами Куйбіда, станом на 16 березня департамент вже опрацював 160 заявок на релокацію і на кожну з них надав низку пропозицій для підприємців. 90 вже прийняли рішення про перенесення виробничих потужностей.

Наразі власники виробництв можуть на тимчасовій основі розмістити свої виробничі потужності на складських приміщеннях, які департамент постійно підшукує на території області у співпраці з підприємцями, власниками таких площ.

«Я звертаюсь до іноземних фондів, великих компаній, ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, до всіх структур, які знають, що таке вести бізнес, відновлювати його, будувати з нуля, ми просимо про фінансову підтримку таких бізнесменів, трансфер технологій, кооперацію з нашим бізнесом. Ми готові співпрацювати», - додав Куйбіда.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-