Одинадцятирічний хлопчик, який сам дістався із Запоріжжя до кордону Словаччини - возз'єднався з родиною

Одинадцятирічний хлопчик, який сам дістався із Запоріжжя до кордону Словаччини - возз'єднався з родиною

Укрінформ
Одинадцятирічний хлопчик із Запоріжжя, який сам дістався кордону, нарешті возз'єднався з родиною. Сталося це у Словаччині, куди його переправили волонтери.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство внутрішніх справ Словацької республіки.

«Неможливе стало реальністю. Хасан, який подорожував Україною сам і чиєю історією підкорений увесь світ, уже з мамою. Після дуже тривалої та важкої дороги вдалося зустрітися з бабусею у Словаччині», - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що з мамою, бабусею та п'ятьма братами й сестрами також все гаразд, вони разом і в безпеці.

«Дякуємо всім, хто допомагає біженцям з України. Дякуємо всім, хто досягнув цього успіху, особливо Združenie kresťanských komunit mládeže /ZKSM/, а також співробітникам поліції по обидва боки прикордонного переходу», - кажуть у міністерстві.

Нагадаємо, в суботу ввечері, 5 березня, 11-річний хлопчик із Запоріжжя самостійно перейшов кордон України зі Словаччиною з одним поліетиленовим пакетом, паспортом та написаним на руці номером телефону. Він приїхав сам, оскільки його батьки на ту мить змушені були залишитися в Україні.

Хлопчика на кордоні зустріли словацькі волонтери. Завдяки контакту, який батьки написали прямо на його руці, біженець зміг зв'язатися з родичами, які згодом його забрали.

Як розповів телеканалу 1-й Запорізький волонтер Микола Колодяжний, кілька років тому сім'я цього хлопчика приїхала до Запоріжжя з Сирії.

«Кілька років тому Хасану Альхалафу з мамою, братами й сестричками довелося втекти до Запоріжжя від бомбардувань рідного Алеппо в Сирії, до яких причетний путінський режим. Здавалося б, все має бути добре. Але ненажерливий убивця путін дійшов і до нас. І тепер Хасанчику знову довелося залишити новий дім і їхати куди очі дивляться. Йому довелося їхати самому, тому що мама змушена була поки що залишитися в Запоріжжі. Зараз з ним уже все добре, він у Словаччині з рідними та друзями», – повідомив Колодяжний.

У Словаччині, яка прихистила хлопчика, назвали цю історію найзворушливішою у всій країні. Усі ЗМІ написали про Хасана, який у свої 11 років «виявив величезну рішучість, сміливість та безстрашність, яких іноді немає у дорослих».

Публікуючи цю історію у Фейсбуці, міністерство запевнило Україну, що готове допомогти всім, хто втікає від військового конфлікту, надавши медичну допомогу, соціальне забезпечення, харчування, проживання, освіту та можливості працевлаштування.

24 лютого 2022 року президент росії путін розпочав неспровоковану війну проти України. Російські війська почали руйнувати міста та селища України з використанням артилерійських систем залпового вогню, авіаційних ударів та ракетних атак. Збройні Сили України, підрозділи територіальної оборони та весь народ України встали на боротьбу проти загарбників та завдають суттєвих втрат російським силам вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-