Західний кордон України за минулу добу перетнули майже 87 тисяч осіб

Західний кордон України за минулу добу перетнули майже 87 тисяч осіб

Укрінформ
Західний кордон України за минулу добу перетнули майже 87 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України - Західний кордон повідомляє у Фейсбуці.

За добу 14 березня державний кордон України з ЄС і Молдовою перетнули майже 87 тисяч осіб та понад 13 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що відносно даних попередньої доби пасажиропотік дещо зріс, ідеться у повідомленні.

Так, минулої доби з України виїхали понад 71 тисяча осіб. Більшість із тих, хто виїхав, понад 48 тисяч людей, перетнули кордон на українсько-польській ділянці.

Наразі майже на усіх напрямках відсутні накопичення пішоходів і транспортних засобів.

В Україну минулої доби прибули більш як 15 тисяч осіб. Майже 13 тисяч з них – українці, більшість чоловіки, що готові поповнити лави оборонців країни.

Загалом з початку повномасштабної російської агресії в Україну повернулися близько 260 тисяч українців.

У ДПСУ нагадали, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім "Дзвінкове") працюють у цілодобовому режимі.

"Прикордонники та митники максимально швидко оформлюють осіб на виїзд з України і оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України. За минулу добу на західних кордонах було оформлено понад 870 транспортних засобів з гуманітарними вантажами", - ідеться у повідомленні.

Прикордонники рекомендують відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до Євросоюзу і Молдови на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби - Західний Кордон. Дані оновлюються кожні дві години.

Також у ДПСУ просять усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-