Колона з гумвантажем та автобусами для евакуації ще не доїхала до Маріуполя - Верещук

Колона з гумвантажем та автобусами для евакуації ще не доїхала до Маріуполя - Верещук

Укрінформ
Українська колона з гуманітарним вантажем та автобусами для евакуації населення ще не доїхала до Маріуполя.

Про це в ефірі марафону "Єднання #UAразом" заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо Маріуполя - наша колона з Бердянська ще не доїхала до Маріуполя...Ми вимагаємо забезпечити припинення вогню, вимагаємо допустити наш вантаж", - сказала Верещук.

Крім гуманітарного вантажу, до Маріуполя також їдуть автобуси, які готові забрати жінок, дітей, хворих і всіх, хто цього потребує, однак на це потрібна обов'язкова гарантія режиму припинення вогню, наголосила Верещук.

Вона додала, що наші військові таку гарантію дають, але росія масовано обстрілює підступи до маріуполя недаючи заїхати гуманітарному вантажу.

"Ми зараз маємо зробити все і весь світ зараз має сказати путіну, щоб наша колона доїхала до мешканців Маріуполя і на зворотному шляху взяти жінок, дітей і вивезла з цього пекла", - сказала урядовець.

Вона також повідомила, що колона з приватних автомобілів з Маріуполя виїхала і вже є в Бердянську.

Верещук зазначила, що у Київській області Броварський напрямок гуманітарного коридору не спрацював, однак спрацювали декілька інших. За її словами, надходить інформація, що десь були постріли російських військових по гуманітарних коридорах , загиблих немає, але в будь-якому випадку - це порушення домовленостей, яких було досягнуто, і Червоний Хрест їх засвідчить.

Як повідомлялося, з Маріуполя по дорозі до міста Бердянськ вдалося виїхати більше 160 приватним авто.

Станом на 13 березня 2 тис. 187 маріупольців загинули від атак з боку російської федерації.

Росіяни спричинили в Маріуполі найгіршу гуманітарну катастрофу. Не в змозі перемогти українську армію, загарбники бомблять беззбройних, блокують гуманітарну допомогу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-